Blog: 01 - 04

Blog #01

Zei iemand koffie?

Koffiedrinkend Nederland trok afgelopen weekend massaal naar het Amsterdam Coffee Festival. Men kon naar hartenlust slurpen aan diverse bakkies zwart goud. Ik ging voor jullie op pad. Op zoek naar de leukste trends, natuurlijk onder het genot van een aantal goede cafeïne shots.

But first, let me introduce myself!

Ik ben Milou, al 7 jaar gepassioneerd barista met interesse in de bartender scene. Altijd op zoek naar nieuwe smaken en leuke trends in de hospitality. Na in diverse koffiebarretjes te hebben gewerkt ben ik mijn eigen bedrijf gestart, ontheroad hospitality.

In samenwerking met Tribes ga ik voor jullie op zoek naar de leukste trends op het gebied van koffie en allerlei andere hospitality gerelateerde zaken. Leuke ontdekkingen en ontwikkelingen, maar ook praktische zaken zal ik met jullie delen.

Diversiteit

Koffie is niet zomaar koffie uit een pak. Alle landen hebben uiteenlopende smaakprofielen. Een Ethiopische koffie is over het algemeen fruitiger dan aardse Indonesische koffie. Op het Coffee Festival kon je koffie ‘cuppen’, proeven op de manier zoals je als een echte koffiepro proeft.

Slow coffee

What’s in a name?! Om deze koffie te serveren neem je even de tijd. Slow coffee kan op verschillende manieren worden gezet. De meest bekende is de filterkoffie. Net als vroeger bij opa en oma, maar dan met koffies van bijzondere herkomst, licht gebrand en met subtiele smaken. In een volgend blog vertel ik je hier meer over.

Sustainability

Moeder Natuur moeten we koesteren. Zo werd er een alternatief geboden voor papieren take away bekers. Gemaakt van onder andere bamboe of een stevige thermoskan. Super hip! Koffiebarretjes zijn zelf zo ver om mee te denken met deze trend. Zo kan je zomaar korting krijgen als je je eigen beker mee neemt.

Cold

Naast alle warme koffiediversiteiten werd op het Coffee Festival veel koude koffie aangeboden. De nieuwe trend is cold brew. Grof gemalen koffie wordt voor een aantal uur geïnfuseerd met koud water. Hierdoor worden er totaal andere smaken onttrokken uit de koffie. Deze werd ook als nitro geserveerd. Met toevoeging van stikstof krijg je een heerlijke romige koffie. En om het nog lekkerder te maken heb ik ook een nitro met amandeldrink geproefd.

Cocktails

Met of zonder alcohol. Coffee cocktails is de trend. De smaak van koffie als onderdeel van je cocktail. Al eens een cold brew geprobeerd met chili en rood fruit? Of ananas en kokos? Ik weet wat ik ga drinken in de zomer!

Softdrinks

Ik heb heerlijke frisdranken mogen proeven. Van kombucha (gefermenteerde softdrink) tot aan groene koffie soda in flesjes.

Milou Savelkoul is barista en founder van ontheroad hospitality.
Mcoffee&cocktails.barista&bartender.events.consultant.workshops.concepts
*leuke tips zijn altijd welkom! Stuur me een berichtje!

Tribes coffee is onderdeel van Redbeans.